ZDENĚK TROŠKA A SIMONA KLÍMOVÁ NAVŠTÍVILI VELKOU BÍTEŠ

12.3.2024

Troška podium-TOPVe čtvrtek 7. března 2024 navštívil Velkou Bíteš známý český režisér Zdeněk Troška. Společně se zpěvačkou a kytaristkou Simonou Klímovou vystoupili v kulturním domě se zábavným pořadem „Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové".

Pořad byl organizován Informačním centrem a Klubem kultury ve spolupráci s odborovou organizací OS KOVO PBS k Mezinárodnímu dni žen. A kdo zná trošku Zdeňka TROŠKU, tak ví, že se ani trošku nebude nudit, takže krásný podvečer s troškou smíchu a troškou hudby byl zajištěn.

Program byl koncipován do dvou bloků, každý v délce asi 70 min s přestávkou. Po celý podvečer vládl v sále vtip, humor, ale i nadsázka. Jeho milé vyprávění, veselé zážitky z mládí, příběhy o tom, jak se vlastně stal Zdeněk „poprvé známým", o období hladu během studií ve Francii, o filmech, o jídle, dobrotách, dietách, ale i sportu vykouzlili úsměv na tváři každému z přítomných.

Vše bylo doplněné a proložené skvělými písněmi Simony Klímové. Upravená píseň Simony „Včera neděle byla" s dodatkem „s trenkami" a „bez trenek" nenechalo nikoho v klidu a zpívalo celé publikum. Zavzpomínalo se i na úžasnou Helenku Růžičkovou, Cecilku a Kelišku.

O přestávce si mohli přítomní zakoupit dva díly kuchařky pana Trošky s názvem NEBE V HUBĚ, Chrocht, chrocht nebo NEBE V HUBĚ 2 - aneb Čertův švagr nebo CD Simony Klímové.

Po skončení pořadu byla autogramiáda s umělci a své zakoupené knihy si mohli přítomní nechat podepsat nebo se vyfotografovat a mít tak milou vzpomínku na úžasný a skvělý pořad.

Při odchodu domů dostaly ženy k svému svátku krásnou růži od Víta Čermáka z OS KOVO PBS nebo ředitele Klubu kultury Josefa Jelínka.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury