ZTRÁTY A NÁLEZY - informace

4.3.2024

ztráty a_nálezyPROSBA INFORMAČNÍHO CENTRA – ZTRÁTY A NÁLEZY 

Často nám na Informační centrum nosíte věci, které najdete nejen na náměstí, ale prakticky kdekoliv ve Velké Bíteši. Správně podle občanského zákoníku se mají nalezené věci odevzdat na městském úřadě města nebo obce, kde byly nalezeny.

Proto vás chceme poprosit, abyste nalezené věci odevzdávali na Městský úřad města Velká Bíteš, konkrétně na správní odbor, I. budova, přízemí, dveře č. 8 - paní Dočkalová. 

Pracovnice městského úřadu vydá nálezci potvrzení o převzetí nálezu a nalezené věci se zveřejňují na úřední desce. Nálezy jsou evidované a jsou uloženy po celou dobu stanovenou zákonem.

Pokud najdete osobní věci jako jsou peněženky, občanské průkazy, kreditní karty nebo také mobilní telefony, je nejlepší odevzdat je rovnou na Městskou policii, která sídlí na Masarykově náměstí 88, tj. ve dvoře za Starou poštou. Policie si s takovými věcmi poradí daleko lépe, může dohledávat informace, kontaktovat případného majitele apod.

Ztratili jste něco?

Na městský úřad byly předány všechny věci, které jsme dosud měli uložené v informačním centru. Pokud jste tedy v minulosti ztratili klíče nebo nějakou jinou věc, ptejte se prosím tam, kontakt: Bc. Hana Dočkalová - tel. 566 789 152.

Děkujeme vám za pochopení i spolupráci.

Informační centrum a Klub kultury